Mökkiloma Leivonmäen kansallispuistossa!

 

Leivonmäen kansallispuiston luonto on kuin Suomi pienoiskoossa. Vehreät metsät, avarat nevat, välkkyvät vedet ja hohtavat hanget kutsuvat kulkemaan poluille ja pitkospuille, talvella hiihtämään tai lumikengille. Erämaaluontoa vain kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä pohjoiseen. Miksi ajaisit kauemmas?

Valoisissa harjumaastoissa polveilee lampien ja järvien lomassa useita eripituisia rengasreittejä ja polkuosuus, joka on kuljettavissa avustajan saattamana pyörätuolilla tai lastenrattaiden kera.

Polkujen varrelta löydät nuotiopaikkoja, jossa voit levähtää eväitä syöden. Maastot ovat marjaisia ja sienirikkaita. Alkukesän yöttömänä yönä voit kuulla Kuikan huudon tai Kehrääjän, puiston nimikkolinnun soidinlaulun.  Tutustu myös luonto/lintutorniin!

 

Ikuista mökkiloma kuvamuistoiksi kotiin!

Luonto tarjoaa parastaan kaikkina vuodenaikoina. Uinti, melonta, luontokuvaus, umpihankihiihto tai lumikenkäily - mikä on Sinun lempilajisi?  Keväällä huumaavat tuoksut ja lintujen malttamaton viserrys, kesällä rehevyys ja vihreys. Syksyllä suon ja metsän tuoksu, uskomattomat värit - talvella hiljaisuus ja lumen valkeus! Anna luonnon virkistää - koe Leivonmäen kansallispuisto eri vuodenaikoina!

 

Retkiä kansallispuistossa järjestää mm. Leivonmäen kansallispuiston ystävät, jonka omilla kotisivuilla on tietoa tulevasta ohjelmasta.

 

Tulostettavat esitteet:

Kansallispuiston retkikartta